Infinitypool på taket

Infinitypool på taket

En pool på taket av denna betongbostad till den brasilianska kontorsstudion MK27 ligger i det täta taket av en regnskog vid kusten i delstaten São Paulo. Införandet av detta hus i detta landskap syftar till att optimera kopplingen mellan arkitektur och natur, att privilegiera utsikten över havet och penetration av solljus i de inre utrymmena. För att dra full nytta av det pittoreska landskapet placerade arkitekterna de primära bostadsytorna bredvid poolen på byggnadens översta våning.

Byggnadens råa betong- och trästruktur förblir exponerad i interiörerna, som är inredda med möbler i neutrala färger i olika strukturer. Sovrummen ligger i husets huvudvolym – ett plankat betongblock upphöjt över ett trädäck, men ena änden vilar på en stenig trappa på tomten. Det stora trädäcket, skyddat under husets kropp, ger en skuggig lekplats för familjens barn, och ett litet träblock på ena sidan rymmer ett lekrum inomhus och grovkök. I trapphuset är de strukturerade betongväggarna upplysta av ett konstverk av den dansk-isländska konstnären Olafur Eliasson. Ett tv-rum finns högst upp i trappan i mitten av bandet medan sex sovrum med tillhörande balkonger vetter mot skogen. Balkongerna rymmer hängmattor och är skyddade från solen av lamellflikar.

Övervåningen – en glaslåda med överhängande tak – rymmer kök, matsal och vardagsrum. Det är omgivet av en terrass med en pool på ena sidan och en liten rund badtunna på den andra. Poolen är delvis nedsänkt i marken men har en upphöjd kant som för den något över däckets botten. Balustrader i glas ramar in utrymmet och låter simmare njuta av utsikten.

Denna sista våning erbjuder en rumslig känsla som sammanfattar husets principer: på ena sidan finns en terrass där jacuzzin och bastun finns – där det finns ett intensivt förhållande mellan arkitekturen och berget och dess växtlighet. På andra sidan en golv öppen spis och poolen; I mitten – mellan dessa två öppna ytor – ligger vardagsrummet med tvärventilation som är öppet på båda sidor.

Västra halvklotets högsta infinitypool på taket kommer till .
Infinitypool på taket,Singapore: |  Sands resort, Sands singapore.
TWA Hotels infinitypool på taket på JFK Airport bör göra en .
Världens första 360-graders infinitypool på taket designad för London.
Shroffleon designar infinitypool på taket med oavbruten utsikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*