Betong Villa industriell interiör

Betong Villa industriell interiör

Den iranska arkitekten Shervin Hosseini från Bracket Design Studio färdigställde nyligen betongherrgården 131 i Isfahan, Iran. Själva staden är historiskt känd som trädgårdsstaden, ett drag som har avtagit med den ökade utvecklingen och kaoset som följer med urban tillväxt. I detta sammanhang begränsar ett antal zonindelningsbegränsningar det byggbara området och strukturens skal, vilket utmanade studion att återuppliva trädgårdskulturen i en modern miljö.

På grund av lokala bestämmelser skapade Bracket Design Studio en underjordisk nivå för att ge kunden den nödvändiga golvytan. Källaren fortsätter genom exteriören och skapar en nedsänkt innergård som naturligtvis åtnjuter avskildhet och fungerar som en naturlig ljudbuffert mellan gatan och huset. Själva betongkonstruktionen visar en balans mellan fast och tomt, uppfattat som en serie staplade kuber som skapar utrymmen som fungerar som balkonger, innergårdar och ljuskällor. Alla fönster är uppbyggda av glaspartier i full höjd som bryter upp fasaden och släpper in mycket naturligt ljus i inredningen.

Inuti definierar samma palett av material väggar och tak. Trägolv och trappsteg balanserar betongens hårdhet vad gäller textur och känsla, medan slanka stålelement bildar monorail-trappor och broar som förblir visuellt subtila. Inredningsstilen är industriell och modern, ser väldigt edgy och iögonfallande ut. Från varje rum kan ljus och utsikt från den nedsänkta innergården avnjutas från minst tre olika sidor av huset för att säkerställa konstant naturligt ljus. Öppningarna har utformats noggrant för att ge tillräcklig avskildhet från vissa vinklar.

Flervånings betongvilla 131 med industriell interiör - DigsDi
Ett modernt hem i betong, trä och glas - nordisk design |  Hem .
Villa 22º / Dreessen Willemse Architecten |  ArchDai
Industrivask i betong till Villa Kaplansky av B-architecten.
lugn stund |  Industriell interiör, Skandinavien design .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*