Modern loftlägenhet

Modern loftlägenhet

Denna 85 kvadratmeter stora lägenhet designades av den israeliska studion Milic Harel Architects och har utsikt över en liten park nära Tel Avivs centrum. Den tidigare layouten var mörk och klaustrofobisk på grund av dess många skiljeväggar och en dramatisk 1 meter hög betongbalk i mitten av rummet. Lägenheten renoverades för en ensamstående man som ville ta vara på den gröna utemiljön och släppa in så mycket naturligt ljus som möjligt.

Den första åtgärden var att hitta ett sätt att förkorta strålen. För detta ändamål konstruerades två U-formade stålbalkar för att omsluta den befintliga betongbalken och minska dess höjd med hälften. Arkitekterna beslutade att lämna den råa strukturella gesten i den slutliga designen som en påminnelse om den tidigare layouten. 10 halvtransparenta paneler skapades för att definiera de privata och offentliga delarna av lägenheten och för att dela lägenheten horisontellt i två delar. Ena halvan är entrén, köket och vardagsrummet och den andra halvan är ett sovrum, två badrum och ett arbetsrum.

Denna lägenhet kan förvandlas till ett loft i två enkla gester – panelerna öppnas lätt som en munspel som hänger i taket utan att röra det genomgående betonggolvet, vilket möjliggör mångsidigheten i utrymmet och dess öppna layout. Dessa paneler är gjorda av bikupaformat plastnät och skapar en drömlik känsla av oändliga gränser genom att genomsläppa ljus i en unik form som når varje del av rummet. På natten, när den är stängd, blir avdelaren en stor ljuskälla som lyser upp vardagsrummet.

21 Contemporary Loftlägenhet Design Ide
Djärva idéer hittar hem i en modern loftlägenhet - Adorable Ho
21 Contemporary Loftlägenhet Design Ide
21 Modern loftlägenhetsdesignidéer - stilmotivation .
21 Contemporary Loftlägenhet Design Ide

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*