Modern Alps Chalet

Modern Alps Chalet

Chalets skapades för att ha fantastiska vintrar där och huset vi presenterar idag är så mysigt och stilrent att du kommer att älska det där även om du inte gillar vintern.

Bergshuset i Manigod, Frankrike av Studio Razavi Architecture ligger i en alpin dal som erbjuder mycket liten frihet för arkitektoniskt uttryck. Allt, från förhållandet mellan bygghöjd och bredd till taklutning, byggmaterial och fönsterstorlekar, är strikt kontrollerat för att tvinga fram den oändliga imitationen av traditionella bergshus. Och de ser riktigt bra ut!

Interiören är en modern version av en traditionell stuga med en bred användning av naturligt ljust trä och lakonisk men mycket mysig inredning. Designerna utnyttjade vyerna maximalt, även om antalet och storleken på fönstren är begränsade och vyerna inte täcks.

Vardagsrummet är helt klätt i ljust trä, det finns en stor svart kamin för värme och ett urval av bekväma moderna möbler: en dagbädd, en soffa, några stolar och bord. Köket ligger i den mörkare delen av rummet. Den består av svarta skåp och en matplats i trä.

Sovrummen har träbjälkar i taket, det finns bara fönster, några konstverk och sköna sängar – utsikten gör rummen mer drömmande och mysiga. Huvudbadrummet är inrett med grått kakel som påminner om stenen och samma ljusa trä. Det finns också en balkong med några stolar som erbjuder en hisnande utsikt. Njut av bilderna på detta och andra rum nedan!

Alperna Chalet som efterliknar traditionella bergshus - DigsDi
Samtida Chalet Cyanella Mountain Cabin i franska alperna.
Förtrollande Alpine Chalet Re-Design började från köket.
Modernt men ändå mysigt helggömställe i schweiziska alperna: Chalet Gsta
modern stuga, skandinavisk lantlig stil, möbler i alpin stil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*