Unikt hem i London

Unikt hem i London

Detta unika, oklanderligt inredda hus designades av dess ägare, antikhandlaren och inredningsdesignern Rose Uniacke, som definierade inredningstemat som “kloster möter venetianskt palazzo”. Huset byggdes för länge sedan med imponerande proportioner och några inkarnationer senare omtolkades det till ett generöst familjehus från 2000-talet, men som också suddar ut gränserna mellan scen och fristad, yrkesliv och privatliv.

Huset mynnar ut i en nästan ståtlig hall: en stentrappa, en öppen spis, ett verk av Carl Andre som poserar som en matta.

Trassel av löv reser sig till synliga träbjälkar och en osynlig dörr är målad för att matcha tegelverket. En annan dörr leder in till en eldupplyst salong inredd med Uniackes egna kurviga soffor och stolar klädda med Whistler-liknande subtilitet i en rik palett av stenfärgade monokromer uppvägda av krämfärgade väggar och förankrade i ett svartlackerat piano. På väggen reflekteras en Gerhard Richter-målning av en ljuskrona i taklampan. Effekten är sparsam, sprudlande och djupt förförisk – en utomjordisk miljö där motsättningar frodas: stram och atmosfärisk; rå och lyxig; stor och intim; strikt och avslappnat.

Mitt favoritställe här är matsalen. Rustika återvunna trägolv ser coola ut med stuckatur och gobeläng, och jag älskar ett fönster över den öppna spisen istället för en traditionell kaminhylla. Det finns en vintagespegel och ett överdimensionerat konstverk. Det finns ett modernt soffbord från mitten av århundradet och ett sjaskigt rustikt, och en stor vintage glamourljuskrona är en samlingspunkt – jag gillar hur ägaren lyckades blanda så olika saker i ett rum!

Den vanliga inredningen är enkelhet och styrka, naturmaterial, dova färger, varma texturer och gott hantverk. Ägaren har skapat ett vackert och delikat rum, hon blandade gammalt och nytt och hon har ett stort öga för antikviteter – det kan man se på varje bild! Få fler av dessa härliga rum nedan!

Skulle du bo i något av dessa unika hem i London?  - Foxtons blogg.
Unikt Londonhem fyllt med konst och antikviteter - DigsDi
Skulle du bo i något av dessa unika hem i London?  - Foxtons blogg.
Coola tryck och accessoarer i ett unikt hem i London |  London hem.
Coola tryck och accessoarer i ett unikt hem i London |  London hem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*