Hus I Hus Koncept

Hus I Hus Koncept

Du kommer inte tro det, men en liten lägenhet på bara 45 kvadratmeter kan innehålla allt du behöver! Detta Peking-hus av arkitekten Christian Taeubert bevisar att även många invånare kan känna sig bekväma i det.

Arkitekten valde konceptet “hus i hus”, där det befintliga huset togs bort till basen och den nya platsen därmed skyddades från regn. Det har också hjälpt till att möta ett av Pekings viktigaste behov för ägare: ren inomhusluft. Högkvalitativa fönster håller kuvertet så lufttätt som möjligt, så att kontrollerad ventilation säkerställs för att undvika en inaktuell luftmiljö. Det installerade ventilationssystemet för energiåtervinning säkerställer ett behagligt rumsklimat och ett kontrollerat luftflöde.

Det nya husets exteriör utformades som en introvert fasad, eftersom innergården inte kunde användas som ett kvalitetsutrymme för sociala sammankomster. Inuti finns fyra sovrum, ett vardagsrum, en matsal, ett läsrum på mezzaninen, ett kök och ett badrum. Konceptet “hus i hus” gav lägenheten ett modernt utseende. Varje tum av utrymme används till fördel här, och jag älskar idén att använda den på mezzaninen som ett barnrum, lekrum eller för andra ändamål. Sovrummen är mycket små, det finns bara en säng och i några av dem har sängen ersatts av en bäddsoffa som kan användas för att sova på natten och som soffa på dagen. Badrummet är litet och enkelt, gjort i svart och vitt, det är ett mycket funktionellt utrymme.

Tiny house-koncept av Jeanne Dekkers Architectu
Forskning mot ett koncepthus för Ind
wrap house-koncept av ctrl+n maximerar naturligt ljus och natursköna vyer
Transparent glashuskoncept: De vackraste husen i Wor
Skogshuskoncept av Imo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*