Eklektisk lägenhet

Eklektisk lägenhet

Den 120 kvadratmeter stora lägenheten, som byggdes runt 1800-talets början, erbjöd en splittrad anordning av rummen och en oregelbunden överlagring av successiva ingrepp från tidigare ägare som övergav utrymmets ursprungliga karaktär. Genom att radera alla tidigare insatser blev skildringen mellan natt- och dagområden tydlig. En enkel vägg med halvcirkelformad planlösning föreslogs.

Beställningen krävde bevarande av de gamla putsade taken, införande av de återstående konstruktionselementen, delvis lyft av beläggningen och en anpassad och sammanhängande programmatisk fördelning. Excentriciteten hos den föreslagna interna volymen är en undersökt logisk härledning från de givna parametrarna. Bodelen är en upphängning som består av tre tydligt definierade moment och är bara ett rum. Till skillnad från byggnadens ursprungliga fragmenterade typologi möjliggör materialvalet en tydligare förståelse för de olika momenten.

Eclectic valdes för stilen: lägenheten var inredd i en slående blandning av mitten av århundradets minimalistiska och moderna stilar med sofistikerade vintageaccenter.

De gamla höga dörrarna och luckorna ersattes av nya som inte var dekorerade, utan målade för hand med tre olika nyanser av blått: färgskikten blir rumsliga aktörer i lägenhetens rutin. Överlagringen av geometrier, texturer och material i kontrast till den abstrakta vita bakgrunden och den oansenliga rationella retoriken om rumslig intervention etablerade en identitet.

Lägenhet The Eclectic Flat, Milano, Italien - Booking.c
Charmig och eklektisk lägenhet i Madr
en perfekt eklektisk paris lägenhet.  |  sfgirlbybay |  Modernt.
Eklektisk lägenhet i Sao Paos anda
Eklektisk lägenhetsdesign föreslår en fräsch ny stil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*