Samtida familjebostad

Den amerikanska studion MW Works har skapat en “avsiktligt blygsam” lägenhet i Pacific Northwest som fungerar som tillflyktsort för en familj med flera generationer. Projektet som kallas Whidbey Island Farm ligger på en abborre med utsikt över en äng där boskap betar.

Lägenheten fungerar som ett hus på landet för ett äldre par, deras tre vuxna barn och deras barnbarn. Fastigheten med gamla träd, en fiskdamm, hönshus och en röd ladugård har funnits i familjen i flera generationer. Huset skulle vara flexibelt, hållbart och lämpligt för upp till 20 personer. Huset ligger på en svagt sluttande tomt och består av tre raka volymer arrangerade runt en central innergård. Innergården, som korsas av stigar, är fylld av lokal grönska och kantas av en låg mur gjord av lokal basalt. Innergården blir den visuella och fysiska kopplingen mellan de olika volymerna och ger tillträde och koppling, men erbjuder separation och reträtt om så önskas.

Volymen i söder innehåller ett centralt placerat kök som flankeras av matplats och vardagsrum. Vardagsrummet leder in till en rymlig terrass där de boende kan njuta av utsikten över landskapet. I anslutning till det allmänna området finns en flygel som rymmer sovutrymmena, inklusive en mastersvit. Denna del av huset har en källarvåning där arkitekterna installerade två sovrum, en tvättstuga och en vinkällare. Den tredje volymen innehåller ett garage på bottenvåningen och en gäst som bor på övervåningen, med sovplatser och vardagsrum/matplats.

Interiören har mjuka färger och jordnära ytor, inklusive krämfärgade putsade väggar, trätak och väggpaneler och en öppen spis i sten. Vissa dörrar och väggmålningar är gjorda av paneler av cederträ snidade av en av kunderna för decennier sedan.

Huset har ett antal hållbara element inklusive lokalt framställda material, ett tak för plantering och ett byggnadsskal som överträffar passivhusstandarder för lufttäthet.

Samtida familjebostad i Washington - DigsDi
SAOTA designar ungdomlig men ändå sofistikerad samtida familj.
Samtida familjebostad inbäddat vid Sydney Harbours kust.
Öppet koncept kök och vardagsrum – 55 mönster och idéer .
Denna stilfulla och moderna bostad består av flera volymer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*