Samtida skogshus

Samtida skogshus

Casa de la Roca ligger mitt i en skog två timmar norr om Mexico City och uppnår den perfekta balansen mellan sammansmältningen av det omgivande landskapet och vegetationen och den samtidiga framhävningen. Huset, ritat av Cadaval & Solà-Morales, har tre olika observationsflyglar med fönster från golv till tak i ändarna som är separerade från varandra och förbundna med en central ”knut” som är skyddad men öppen mot utsidan.

Det unika landskapet kring skogstillflykten sträcker sig upp till låghusets tak och ger det en viss anonymitet mitt i den intensiva växtligheten och den frodiga utsikten. Samtidigt målas huset svart, med färg istället för färg, som arkitekterna påpekar, som ett skyddande materiallager som förstärker dess karaktär och säkerställer att det kommer att överleva elementen i många år. Designstrategin har påverkats av de beslut som baseras på underhåll, struktur och termiskt beteende, samt den visuella tyngd arkitekturen måste ha i landskap så förlegade som huset upptar.

Interiörerna är öppna till utsidan så mycket som möjligt: ​​det finns omfattande glas överallt för att fylla rummen med dagsljus och för att ge ägarna utsikt. Interiörerna är gjorda av trä, betong och sten och präglas av minimalistisk estetik. Möblerna är en blandning av samtida och moderna föremål, och färgpaletten är ganska reserverad, baserad på naturliga nyanser.

18 moderna hus i förgrunden
Elegant Modern Forest Retreats: Ultra-Contemporary Hou
Forest House in Ukraine av U-STYLE Dinara Yusupova |  Skogshus.
Samtida skogsresidens i Guatema
Samtida skogshus öppet för utomhusbruk - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*