Prairie stil hus

Prairie stil hus

Du Tour Residence i Montréal, Kanada, är resultatet av ett renoveringsprojekt som Open Form Architecture slutförde i samarbete med inredningsdesignern FX Studio. Projektet ritades ursprungligen av en arkitekt på 1960-talet och visar många av periodens karaktäristiska arkitektoniska detaljer som bevarades under ombyggnadsprocessen.

Den största utmaningen var att förvandla husets interiör till ett modernt utrymme utan att förlora sin karaktär och originaliteten som följer med det. Det kreativa teamet fokuserade på att ta fram byggnadens “präriestil”-arkitektur genom att återinföra användningen av naturligt trä.

Interiören i detta enfamiljshus har förvandlats till ett modernt, minimalistiskt utrymme som uppmuntrar till socialt umgänge och ansluter till däcksutrymmet för avkoppling utomhus. Bakgrunden för alla rum är vit, vilket visuellt utökar utrymmet, och sten- och träaccenter har lagts till för att skapa en naturlig look både inomhus och utomhus. Jag gillar det sätt som interiörerna är kopplade till utomhus: det här är inte bara terrasser, utan också omfattande glas med underbar utsikt.

Dessa terrasser i varje ände av den horisontella lägenheten bidrar till känslan av symmetri och inhemsk balans. Den täckta terrassen i nordost har utsikt över en liten bäck som rinner ut i Rivière des Prairies. I andra änden, mer än 30 meter bort, vetter den andra verandan söderut och ansluter till gymmet och bastun i källaren.

Prairie Style House Plan - 5 bäddar 3 badrum 3718 Sq/Ft Plan #928-279.
Prairie Style House Plan - 3 bäddar 2,5 Baths 1990 Sq/Ft Plan #434.
Prairie Style House Plan - 5 bäddar 3 badrum 3718 Sq/Ft Plan #928-279.
Präriestilen: 1900 – 1915 |  Prairie stil arkitektur.
Prairie Style House Plan Arkitektoniska mönster - Hem Planer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*