Lägenhet med industriell känsla

Lägenhet med industriell känsla

Israeliska designers fortsätter att skämma bort oss med chica hus som de skapar, mestadels moderna, funktionella och mycket iögonfallande. Idag delar vi en sådan lägenhet, Tower Apt. Nr 1 av RUST Architects i Tel Aviv.

Lägenheten är på 100 kvadratmeter, har en mycket funktionell planlösning och en loftliknande atmosfär. Inredningens estetik kombinerar mjuka, mysiga material med råa, industriella material som järn, glas och grovt trä. Överlag tenderar färgschemat mot svart och vitt med blått som accentfärg.

Betongtaket lämnades orört, vilket lämnade belysningen exponerad för den industriella känslan. Under hela tiden har familjeföremål inkorporerats i parets saker för att föra lite historia till rummet. Nya skåp och möbler gjordes av gamla antika dörrar från hennes mormors hus, och belysningen gjordes om för det nya utrymmet.

Det mest slående med denna lägenhet är ett hemmakontor. Den byggdes i ett svart järn- och glasrum som släpper in naturligt ljus samtidigt som det erbjuder avskildhet. Detta är en unik och innovativ lösning som gör det möjligt att hålla rummet översvämmat med ljus och ändå separera hemmakontoret från resten av lägenheten. Men om det inte finns tillräckligt med integritet kan ägarna alltid stänga gardinerna.

Jag gillar även köket i en kall blå nyans. Detta är ett luftigt och bekvämt utrymme med ett bakstycke i tegel, en stor vinkyl och en marmorklädd köksö med en frukostplats. Industriella taklampor som hängde ovanför den ekade med ett bakstycke i tegel som bidrog till den industriella estetiken.

En lägenhet med industriell känsla – livet i en bubbla
Modern lägenhet med en lätt industriell känsla
Loftlägenheter med industriell fabrikskänsla i Northbourne, Lond
Loftlägenheter med industriell fabrikskänsla i Northbourne, Lond
Loftlägenheter med industriell fabrikskänsla i Northbourne, Lond

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*