House Shipping Container Top

House Shipping Container Top

Clay House, ritat av arkitekten Budi Pradono, ligger på en kulle på en indonesisk ö öster om Bali. Det som är speciellt med den är att den har en unik designfunktion: det finns en fraktcontainer som ser ut att glida av husets ovansida.

Residenset består av två volymer som står på betongpålar för att sväva över de omgivande träden och ha utsikt över risfälten och Indiska oceanen. På husets högsta punkt står en 2,2 meter hög fraktcontainer som lutar 60 grader upp för att skapa högt i tak i master bedroom och ett stort fönster med dörrar som leder till en terrass. Utsidan är vitmålad för att reflektera solen och förhindra överhettning.

Väggarna är täckta av lera som har behandlats av hantverkare med en blandning av sand, cement, halm och kogödsel, eftersom användningen av lokala material var en av designerns idéer. Väggarna markerade med brädor, som är 30 centimeter tjocka, hjälper till att förhindra överhettning i det varma och fuktiga klimatet. Tillplattad bambu ger ett invändigt foder. Exponerade naturmaterial som tunga trämöbler och stenplattor kompletterar byggmaterialen i hela bostaden. Resultatet är en unik blandning av minimalistisk och industriell stil med en tropisk stil.

50 bästa idéer för hemfraktcontainrar för 20
Topp 9 hus tillverkade av Shipping Containe
Topp 10 fraktbehållare små hus |  Små husfrakt.
Bästa transportcontainerhem från hela världen |  Digital Tren
CozyHomePlans.com 424 sq ft 53' Shipping Container House Golv .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*