Hus vertikal trädgård

Hus vertikal trädgård

Att känna sig kopplad till naturen är vad alla vill, och hem med en stark koppling till naturen eller med försvinnande gränser mellan inne och ute är en het trend. Det här MeMo-huset är ett av dessa hus, det byggdes av BAM! arquitectura. Det ligger i Buenos Aires i Argentina och erbjuder totalt endast 215 kvadratmeter boyta.

Arkitekterna ombads att inkludera så mycket grönyta som möjligt i sin design och att hålla huset i olika former och till och med förse det med grönt. Av denna anledning är det avgörande designelementet i projektet en vertikal trädgård som förbinder husets alla våningar, täcker en del av taket och terrassen och går sedan ner i huset via en betongtrappa. Arkitekterna ramade in den med glasväggar så att den kan beundras från husets alla interiörer. Det var viktigt att fånga maximal mängd solljus, särskilt eftersom huset drivs av solpaneler på taket. Det är inte den enda detaljen som gör detta hem hållbart. Det finns också det faktum att regnvatten används för bevattning genomgående.

Interiörerna är gjorda av betong och trä, de är ganska enkla och moderna. Det finns gott om glas för att njuta av den vertikala trädgården och alla inomhusutrymmen är centrerade runt trädgården så att ägare kan fylla i utomhus när som helst.

Thao Dien House / MM++ arkitekter |  Grön arkitektur, vertikal.
Gorgeous Green House är insvept i en frodig vertikal trädgård i Belgi
10 hem med supercool vertikal trädgård
Världens största vertikala trädgård vid Singapore Tree House.
Miljövänligt hus byggt runt en vertikal Gard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*