Tre volymer hem runt damm

Detta Connecticut-residens byggdes för en familj av den amerikanska studion Cutler Anderson Architects. Ägarna bad om att lägga till en damm för att se fåglar, fiskar och insekter leka.

Huset har delats upp i tre volymer arrangerade runt vattendraget. Vissa delar är höjda över marken för att hålla hela boendet plant och sammankopplade med långsmala broar. Horisontella cypressplankor klädda på utsidan kommer inte att färdigställas med tiden och smälter in i den naturliga miljön. Stora mängder glas är fästa på innerväggarna mot vattnet.

Var och en av volymerna innehåller en egen funktion av familjehemmet. Det första inkluderar husets gemensamma utrymmen: kök, allrum, matsal och vardagsrum, som alla badar i naturligt ljus. En balkong förlänger dessa rum mot skogen och bildar en upphöjd plattform där de boende kan njuta av naturen vid fint väder. Den andra volymen innehåller tre sovrum, alla med eget badrum. Glasväggar från golv till tak omsluter sovrummen och erbjuder en vidsträckt utsikt över skogen utanför. Glasade hörn och cylindriska pelare förskjutna från väggarna är bland de intrikata detaljerna. Den tredje volymen innehåller ytterligare två sovrum samt husets garage som nås via en sidogata. I likhet med de andra sovrummen har vart och ett av dessa rum ett eget badrum och en liten vestibul som skiljer det från resten av huset.

För att ge bostaden en naturlig känsla även från insidan använde formgivarna douglasgran och stora stenplattor. Alla möbler var ljusgrå för att komplettera inredningen. Geotermiska källor värmer och kyler huset genom 14 brunnar utspridda runt fastigheten, och ett antal solpaneler på taket ger extra el.

Tre-volymsbostad runt en stor damm |  Arkitekt, Maison.
Tre-volymsbostad runt en stor damm - DigsDi
Foto 7 av 17 i This Striking Net-Zero Home Wraps Around a Serene .
Bästa vattenpumpen för din trädgård - The Home Dep
Sharifi-ha House / Next Office–Alireza Taghaboni |  Trappa .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*