Unikt tornhus

Unikt tornhus

Tower House är en renovering och tillbyggnad av ett Weatherboard-hus i Alphington, Victoria, Australien. Andrew Maynard Architects restaurerade det ursprungliga huset, som inkluderar två barnrum, ett badrum och vardagsrum. En studio, ett sovrum, ett badrum, ett kök och en matsal upptar den nya delen av huset. Tower House är resultatet av ändlösa samtal med en förtroendefull, entusiastisk, tålmodig och uppmuntrande kund.

Som med alla våra byggnader är hållbarhet kärnan i Tower House. Istället för att bara extrudera den befintliga strukturen körde vi den nya formen längs den södra gränsen så att den blöts ned i solljus. Öppningarna och fönstren har designats för att optimera passiv solvinst, vilket drastiskt minskar kraven på mekanisk uppvärmning och kyla. Alla fönster har tvåglas. Vita tak minskar drastiskt den urbana kylflänsen och värmeöverföringen inuti. Behovet av luftkonditionering elimineras genom aktiv skugghantering och flöde genom ventilationen. Som med alla våra projekt har vattentankar sin plats. Kraftig isolering finns överallt, även i väggarna i det ursprungliga hemmet.

Interiören är modern med moderna inslag från mitten av århundradet. Jag älskar den omfattande användningen av varma träslag. Ljusa träpaneler kan täcka väggar och andra ytor, vilket är ett miljövänligt och tidlöst val – sådana ytor kommer alltid att vara stilrena. De flesta rummen är anpassade efter barnens behov och önskemål, så att de har några speciella drag i designen.

Unikt tornhus anpassat för tvillingbarn - DigsDi
Unikt tornhus av Studio Velocity – Adorable Ho
The Olive Tree Residence - en unik torn-husupplevelse UPPDATERAD.
HOTELL THE UNIQUE TOWER HOUSE VEIKKOLA (Finland) - från US$ 201 .
Unikt tornhus av Studio Velocity – Adorable Ho

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*