Lägenhet Träpanel

Lägenhet Träpanel

Den multidisciplinära designstudion Proxy har presenterat sin vision för en lägenhetsinredning i centrum av Skopje, Makedonien. Projektet, med titeln ”VI Interior”, är på 116 kvadratmeter och är uppdelat i två unika zoner baserat på cykler av dag och natt.

Dagområdet består av både vardagsrum och kök. Proxy separerar de två rummen med en enda innervägg, som på båda sidor omges av bokhyllor. Dessa modulära, kubiska bokhyllor öppnar på båda sidor och underlättar åtkomst från båda rummen. Detta ökar känslan av rymd mellan de två sektionerna. Huvudväggen i vardagsrummet definieras av faner av vertikala träpaneler, vilket skapar en påtaglig struktur i utrymmet som sträcker sig in i korridoren. Här ger en dold dörr med diagonalt riktade paneler tillträde till resten av lägenheten. Hela området kännetecknas av användningen av omättade pastelltoner och massor av ekelement som kompletterar golvet med chevronmönster. Dessa träelement blir ett återkommande motiv genom hela designen och används som ett subtilt sätt att förena de olika interiörerna.

I motsats till vardagsrummets dämpade lila är köket ljust vitt och framhäver trädetaljerna. Den mest anmärkningsvärda egenskapen är den vertikala ”växtväggen” som täcker ena sidan av köket, vilket ger utrymmet mer än lite liv.

Nattzonen består av master bedroom och barnrummet, som även kan användas som hemmakontor eller lounge. I det blygsamma, gråtonade sovrummet reduceras livskraften i dagzonerna till en mer mogen, lugnare personlighet. En djup, tärnad sänggavel påminner subtilt om kökshyllorna och ger sovaren en känsla av soliditet och skydd. Ovanför dem ger en grupp rödfärgade lampor en färgklick in i resten av rummet. I barnrummet/arbetsrummet ligger skåpen i plan med väggarna, vilket skapar ett diskret, oansenligt förvaringsutrymme, samtidigt som hyllramarna används smart och ett läsfack definieras.

Modern lägenhet med två zoner och fantastisk träpanel - DigsDi
Träpaneler: 60-talets favorit är tillbaka |  Träpanel dekor.
10 rum som tar träpaneler till nästa nivå |  Skön .
En makeover med tidigare målade träpaneler - Making it Love
63+ Idéer för träpaneler i korridoren Waincoating #wood |  Modernt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*