Super funktionellt hus

Dot Architects designade ett framtidshus som byggdes i ett historiskt distrikt i Beiling, Kina. Platsen hade sedan tidigare ett 30 kvadratmeter stort hus och 80 kvadratmeter gård som ingick i projektet.

Det ursprungliga huset hade en trästomme som arkitekterna behöll och införlivade i sin nya design. De bytte taket och tog bort alla invändiga mellanväggar. Huset blev en öppen planlösning och differentieringen mellan rummen bygger på två flyttbara möbelmoduler som erbjuder fyra olika designalternativ. Det inre utrymmet kan omvandlas från ett hus med tre sovrum till ett litet kontor på några minuter. En ny struktur har tillkommit, en liten volym som inkluderar kök och badrum.

Övergången mellan inne och ute är ganska smidig och sömlös tack vare glasdörrarna genom vilka innerutrymmena kan öppnas och kopplas samman med ytterområdena. Takfönster släpper in naturligt ljus och ger rummen ett fräscht och ljust utseende.

Inredningen är enkel och ödmjuk, liksom husets exteriör. Alla möbler finns på väggarna, vilket gör att husets mitt är öppet för alla möjliga möjligheter. De flyttbara möbelmodulerna är utrustade med förvaringsfack och många användbara funktioner. Materialen som används är enkla, med tonvikt främst på funktionalitet.

Superfunktionellt hus med olika layoutalternativ - DigsDi
16 superfunktionella idéer Hur man använder utrymmet under trappan .
Öppet kök och vardagsrum |  Öppet kök och vardagsrum.
16 superfunktionella idéer Hur man använder utrymmet under stolen
Superfunktionellt hus med olika layoutalternativ - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*