Cementfabrikens hem

Med tillräckligt med kreativt tänkande kan vilket rum som helst bli något nytt och vackert, och det har arkitekten Ricardo Bofill bevisat med denna bostad. La fábrica är en cementfabrik utanför Barcelona, ​​en miljöföroreningsmaskin från första världskriget som hade stängts ner och gjorde en hel del reparationer när Ricardo Bofill och hans team köpte den. Idag är det ett spektakulärt och unikt hem med många iögonfallande egenskaper.

Det första steget var den beräknade rivningen av vissa element med hjälp av hammare och dynamit. Bofills nästa steg var att påbörja planteringsprocessen och skapa en serie trädgårdar i lokalerna, takoaser och vegetativa noder som långsamt kapslar in strukturen över tiden för att sudda ut gränsen mellan natur och byggnad. Idag är residenset genomkorsad av växtlighet och ligger i trädgårdar med eukalyptus, palmer, olivträd och cypresser.

Varje rum har sitt eget syfte, och ingen ser likadan ut. En mängd olika alternativ för avkoppling inomhus och utomhus finns i hela fastigheten. Ett arbetsområde är också en avgörande komponent här, eftersom Bofill-teamet använder en del av bostaden som studio.

Det fanns åtta silos som blev kontor, ett modelllaboratorium, arkiv, ett bibliotek, ett projektionsrum och ett gigantiskt utrymme kallat ”Katedralen” som användes för utställningar, konserter och en mängd kulturella tillställningar relaterade till professionell verksamhet. arkitekt. Fabriken är en fästning skyddad från världen, halvt gömd i det gröna, där ateljéns idéer kan ta form.

Arkitekt förvandlar gammal cementfabrik till sitt hem och interiören.
Arkitekt förvandlar gammal cementfabrik till fantastiska Ho
La Fabrica, övergiven fabrik blev arkitektens Dre
Arkitekt förvandlar gammal cementfabrik till sitt hem och interiören.
Ricardo Bofills cementfabrikshem La Fábrica |  Hus & Gard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*