Hus Betong välvda takfönster

Hus Betong välvda takfönster

EAT Architects flytthus i Kew, Melbourne, imponerar med sin rymd, mjuka ljus och luftiga atmosfär. Huset förlitade sig på en handfull designdetaljer, inklusive skräddarsydda kupolformade takfönster, geometriska upprepningar, ljusskärmar och smart placering av arkitekturen på plats: Moving House var noggrant placerat för att vara två tredjedelar av dess bredd. med den andra tredjedelen reserverad för trädgården. Detta säkerställde att grönområden fick gott om norrsken. Bågformade takfönster är designade för att få in maximal mängd dagsljus från ovan, inte framsidan, så att ljuset inte sker på bekostnad av integriteten.

En vit skärm av aluminiumlameller omsluter också mycket av hemmet och fyller en rad funktioner. Dess enkla form i konturerna av ett förorts sadeltak ger strukturell klarhet och refererar subtilt till husen på båda sidor i färg och form. och den delvis genomskinliga skärmen ger den yttre designen lätthet.

En besökares entréupplevelse förlängs med en kort bilresa längs denna fasad, förbi en serie urtag gjorda av fribärande betongbalkar, växter som hänger från rännor och taktila, grova betongytor. Dessa ger delvis skugga och tillflyktsort. En vacker grön front med ett fint trähandtag signalerar slutet på denna resa och själva entrén.

Det inre utrymmet definieras av upprepade takgeometrier – tre välvda takfönster i betong, formpelarna som stödjer dem och oförformade rännbalkar. Och trots den råa, industriella känslan hos dessa material, är det starkaste intrycket förfiningen.

De tre takfönsterna ser till att mycket direkt dagsljus, som nyanseras av timmar och årstider, kommer in i detta rymliga rum. medan indirekt ljus projiceras annorlunda på valvens strukturerade kurvor. På grund av den fulla inglasningen av de dubbelvikta dörrarna och fönstren i öster kan huset vid fint väder öppnas helt mot trädgården. Och dessa funktioner, tillsammans med glasgaller i toppen av takfönster, ger utmärkt korsventilation.

Varje kväll, när solen går ner i väster, blir de välvda taken svaga och korta på den vita skärmen. Och strax därefter förvandlar det inre skenet av artificiellt ljus den stiliserade gatufasaden till en lykta.

Modernt flytthus med välvda takfönster i betong - DigsDi
Foto 1 av 11 i välvda takfönster och betongpelare Connect .
Foto 11 av 11 i välvda takfönster och betongpelare Connect .
Foto 10 av 11 i välvda takfönster och betongpelare Connect .
Foto 5 av 11 i välvda takfönster och betongpelare Connect .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*