Modernt Silverhus

Swansea-baserade arkitektfirman Hyde + Hyde skapade Silver House för en familj som flyttade från London till Wales på jakt efter ett fridfullt liv och en närmare koppling till naturen.

Byggnadens utformning syftar till att optimera synligheten samtidigt som den hänvisar till den lokala arkitekturen i regionen. De skiktade stötarna har en horisontell betoning, med band av olika material som delar den totala volymen. En stensockel med sovrum på bottenvåningen bildar en stadig bas för den träklädda övervåningen.

Bottenvåningens materialspråk motsvarar den medeltida traditionen av torra stenmurar i regionen. Portalfönster till sovrummen på bottenvåningen fribärande över en reflekterande pool som samlar upp regnvatten från taken ovanför. En inspelningsstudio i källaren får naturligt ljus genom den reflekterande poolen som flankerar huset.

Den första våningen rymmer de viktigaste vardagsrummen och ett master bedroom. På denna nivå delas byggnaden i två olika former med monotak som svarar på de drivande vindarna och regnet som kommer från kanalen. Uppdelningen av övervåningen understryks av det centrala arrangemanget av en yttre trappa, som leder från en stenlagd uteservering och terrass till en ingång mellan de två rummen på första våningen.

Sovrummets volym kantas på ena sidan med ett helhögt fönster i västerläge medan vardagsrumsdelen i söderläge och den angränsande balkongen skyddas under ett sluttande tak som vetter mot havet.

Invändigt är huset konfigurerat på ett sådant sätt att det är optimalt exponerat för de växlande dagsljusförhållandena under dagen. Ett kök i östra änden av övervåningen får morgonljus som rinner genom vardagsrummet i söderläge innan det erbjuder utsikt över solnedgången från sovrummet.

glorias2.jpg 500×375 pixlar
Silver House Modern Home i Gisborne, Gisborne, Nya Zeeland av... på .
Silver House / Hyde + Hyde Architects |  Arkitektur, modernt hus.
2020 Modern Silver House Hotel Dörradress Plaque Number Siffror.
Amazon.com: LOVIVER 18st 1-9 Silver husnummer för hus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*