Hus inspirerat av New Zealand Huts

Hus inspirerat av New Zealand Huts

LTD Architecturals David Maurice har färdigställt Back Country House, en tvåvåningsbostad i Nya Zeeland som syftar till att skapa en nära koppling till landsbygdsmiljön. Huset är en nytolkning av landets backcountry-hyddor – enkla skyddsrum i vildmarken som kan bebos av allmänheten.

Projektet består av en enda volym på bottenvåningen för att slappa, laga mat och äta, som sträcker sig ut på en terrass som fungerar som en förlängning av husets vardagsrum. En öppen spis ute ser till att verandan kan användas året runt, medan två nedsänkta baljor i däck gör att de boende kan bada utomhus. När de inte används kan de täckas med ett enkelt träbord för att äta ute eller bara rita med barn. Husets utsida är klädd i vittrat trä, och detta trä kommer från regionen.

Inuti finns ett vardagsrum med öppen spis, hängstol, bekväma möbler och musikinstrument. På övervåningen, under sluttande tak, har det stora sovrummet ett långt skrivbord där rummet kan fungera som kontor. Vad som är intressant, sängen är upphängd för att göra den mer avslappnad, och hela sovrummet är centrerat kring utsikten, och takfönster ovanför sängen fyller utrymmet med ljus. I ett angränsande uthus på bottenvåningen finns ytterligare sovrum och serviceytor. Utanför uthuset finns ett vedförråd. Inredningen är mycket enkel: vita väggar och massor av ljust naturligt trä, vad kan vara bättre för ett hus på landet? Interiörerna är starkt kopplade till utomhus, och varje utrymme är centrerat kring utsikten.

Nya Zeelands backcountry-hyddor inspirerade detta luftiga, öppna hem.
Nya Zeelands backcountry-hyddor inspirerade detta luftiga, öppna hem.
Family Retreat House Inspirerat av Nya Zeelands Backcountry Huts.
Tillbaka Country House med Nya Zeelands hyddor inspirerad dekor-utomhus.
Family Retreat House Inspirerat av Nya Zeelands Backcountry Huts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*