Historisk minimalistisk lägenhet

Historisk minimalistisk lägenhet

Denna nyligen renoverade lägenhet ligger i Lissabons Largo do Carmo, ett historiskt torg i Lissabon. Det upptar hela våningen i en Pombaline-byggnad från 1700-talet och renoverades av Aurora Arquitectos.

Lägenheten kännetecknas av utsmyckade taklister, gipslister och takrosor, som omsorgsfullt restaurerats och förvandlar taken till konstverk. Med en subtil inredning av samtida minimalism underbyggd av en ren vit färgpalett och naturliga träytor, har arkitekterna medvetet undvikit att överglänsa lägenhetens gipsblommor och betonat dess detaljerade hantverk och frodiga elegans. Från minimalistiska bronsdetaljer i golvlister, inbyggda möbellister och takbjälkar med ljusarmaturer, till kökets vackra svarta marmorytor som sticker ut mot den urtvättade paletten, till köksöns vågiga beklädnad och med vintagen. keramiska plattor på gästtoaletten, lägenheten är sprängfylld av subtila accenter av lyx och sofistikering som initierar en kreativ dialog med byggnadens arv.

Av respekt för arvet som nämnts ovan har alla förändringar markerats subtilt: rivna väggar spåras av smala takbjälkar med belysning, medan oanvända dörrar som har putsats behåller sin ursprungliga kontur. Sådana gester ger den annars klassiska estetiska och minimalistiska inredningen en lekfull dimension och dokumenterar samtidigt de arkitektoniska ingreppen så att lägenheten en dag kan återgå till sitt ursprungliga skick.

det transparenta lägenheten by urban soul-projektet återupplivar .
det transparenta lägenheten by urban soul-projektet återupplivar .
Portugal.  Pastellfärger kompenserar historiska detaljer i trio av .
Aurora Arquitectos Renoverar en historisk lägenhet i Lissabon med .
Klassisk byggnadsfasadarkitektur av gammalt historiskt hus med .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*