Hem Med Imponerande Pool

Beläget i öns lilla King Albert Park, är detta hem i Singapore ett läroboksexempel på vad som kan hända när den naturliga omgivningen och den förnuftiga orienteringen införlivas i designen.

Till att börja med går huset med sex sovrum tillbaka till överväxten av den övergivna malaysiska järnvägen. För arkitekterna ONG & ONG skapar den grönskande korridoren en idealisk ram. De införlivade Shakkei, den traditionella japanska designfilosofin med lånade vyer för hemmet, för att fånga det rustika landskapet så bra som möjligt.

Framför allt består huset av tre prydligt staplade volymer av armerad betong. Den första volymen förbinder uppfarten med foajén och ett gästrum som vetter mot trädgården. Den andra volymen innehåller vardagsrum, kök och matplats. medan den sista volymen sitter över de offentliga utrymmena och innehåller sovrummen.

Alla tre volymerna är försiktigt orienterade bort från direkt solljus och vända mot järnvägskorridoren, samtidigt som tvärventilerade rum skapas. Sovrummen på övervåningen är klädda i ett skal av infällbart zirkonträgaller som löper längs med huset, medan djupa överhäng ger passiv klimatkontroll och skydd mot väder och vind.

Användningen av naturmaterial är allestädes närvarande: uppfarten är kantad med kalksten och texturerad betong, golven med zirkonträ, granit i badrummen, travertin i vardagsrummet och Cohiba-sten i tobaksfärg i källaren.

Det jadegröna landskapet förstärker intrycket av ett tropiskt hål och skapar en sömlös relation mellan inomhus- och utomhusutrymmen. Arkitekterna installerade en glasruta i det underjordiska multimediarummet, som ser in i den 25 m höga sportbassängen ovanför.

Arkitektur: En modern husdesign med en imponerande simning.
Hotel Balcony Swimming Pools - Amazing DIY, Interior & Home Desi
20 fantastiska inomhuspooler |  Hemdesign Lov
20 fantastiska inomhuspooler |  Hemdesign Lov
40 bästa pooldesignerna - Vacker poolidé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*