Gammal vingård förvandlats till ett hus

Gammal vingård förvandlats till ett hus

Lissabon-baserade Practice Extrastudio har omvandlat en vingård i södra Portugal till ett enfamiljshus genom att täcka dess väggar med rött pigmenterat murbruk, introducera ljuskällor och lägga till en svartbottnad pool.

För att bibehålla koherens mellan nya och gamla delar av väggarna täckte arkitekterna byggnaden med ett rött pigmenterat kalkbruk. Applikationen skapar en grov textur med ljusare och mörkare pigmentfläckar. Ett naturligt rött pigment sattes till murbruket för att förstärka byggnadens närvaro. Detta gör att huset gradvis kan åldras och ändra sin ton utan att någonsin behöva ett lager färg. Murbruket innehåller även puzzolaner – material som tegelpulver och värmebehandlad lera – som stärker den och skyddar den från väderskador.

På bottenvåningen skar arkitekterna ut ett 14 meter långt fönster mot trädgården. Den är utrustad med svarta glasdörrar som kan öppnas helt för att förbinda det kombinerade bostadsutrymmet med grusträdgården och fruktträdgården. En upphöjd pool på baksidan av trädgården ligger i en lucka mellan apelsinträden och en vägg täckt med växter.

Inuti kantar loungens väggar speglar för att reflektera flygningen, och bleka betonggolv och vitmålade väggar används genomgående. Den nio meter höga entrén har ett fönster mot innergården på bottenvåningen, medan ett annat fönster, som sitter högre i väggen, släpper in ljus i korridoren på första våningen. Sovrummet och badrummet ligger på första våningen, som är anslutet till ett litet vindsrum på taket. Väggar, golv och tak är vitmålade och utrymmet är starkt upplyst av en serie takfönster och en svängbar hyttventil.

30 bästa idéerna för att återvinna gammal vinbar
140 år gammal vingård förvandlats till Villagio Inn and Spa i toskansk stil.
Gammal vingårdsbyggnad förvandlas till kontorslokal |  Nyheter |  sonomawest.c
ja!  Garderob under trappan förvandlas till vinkällare |  Hemma vin.
8 fantastiska användningsområden för gammal vinbar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*