Hus trätak

Hus trätak

MU Architecture’s Nook Residence ligger i ett lugnt område i Eastern Townships i Quebec, Kanada. Den vänder gatan ryggen och erbjuder en praktiskt taget blind fasad som uppmuntrar till upptäckter och väcker nyfikenhet. Strategiskt placerade fönster och en stor öppning i den vita massan ger en antydan om det vackra landskapet nedanför.

Huset klamrar sig fast vid den branta terrängen och ser ut att sticka ut mot sjön Memphremagog. Liksom origami är de två volymerna förbundna med ett dynamiskt böjband som förbinder taken med varandra.

Inuti erbjuder sekvensen av öppna vardagsrum på bottenvåningen olika utsikter över sjön. Ett område för avkoppling och reflektion som skiljer offentliga från privata utrymmen är ett avbrott i arkitekturupptäckarkursen.

Jetgolv av polerad betong, svarta keramiska plattor och valnötsmöbler understryker rummet med elegans. Två stora sovrum, ett badrum och en sovsal med vad som ser ut att vara betongväggar utgör främst bottenvåningen.

Inredningen är modern och inspirerad av naturen. Det finns inga alltför modiga lösningar för att inte avleda uppmärksamheten från den hisnande utsikten. Det finns mycket naturligt ljust trä i taket och i inredningen som ger huset ett mysigt utseende och för det närmare naturen. Panoramafönster erbjuder en avkopplande utsikt över utsidan och jordnära färger inspirerade av naturen kombinerar interiören med exteriören.

Fungerar som ett landmärke under den frodiga sommaren, huset förändras med årstiderna och dess vita smälter in i vinterlandskapet som en hyllning till de stora vintrarna i Quebec.

32 trätaksdesigner - idéer för träplanktak
20 fantastiska exempel på trätak som ger en känsla av värme till .
11 trätaksidéer - Bob Vi
Hus med vackert trätak som skapar en varm atmosfär
Lake House Design med öppna takbjälkar och stor terrass.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*