Art déco lägenhet

Art déco lägenhet

Denna otroligt glamorösa lägenhet i centrum i Afrikas enda art déco-skyskrapa kombinerar ägarnas kärlek till mode, konst, historia, Bauhaus och offentliga utrymmen på ett dramatiskt sätt. Det är ett utrymme fullt av utomordentligt vackra saker som tillhör både staden och familjen som har bott här i snart tio år.

Ursprungligen en kontorsbyggnad, byggnaden från 1939 var den första i staden som omvandlades till bostadsrum. Denna lägenhet är ett ljust, 200 kvadratmeter stort område med dubbel volym, som består dels av en tågstation och dels av en Bauhaus-filmset. I enlighet med byggnadens strikta arkitektur höll designern och ägaren Laureen Rossouw interiören återhållsam och paletten dämpad, och introducerade sedan ögonblick av excentricitet och humor. En enorm yta av honungsfärgad parkett möter dig när du går in genom dubbeldörrarna med sina glasrutor i skolans aula – den första anspelningen på Laureens fixering vid offentliga utrymmen. Jag älskar nyansen av träet som används till golv och möbler, det är väldigt varmt och välkomnande och passar bäst till färgpaletten. Möblerna är mestadels vintage och retroinspirerade och ger lägenheten en stil. Pälsmöbelöverdrag och en fuga med zebratryck ger rummet den där eftertraktade glamorösa känslan.

Badrum med tunnelbaneplattor och laboratoriedetaljer, en viktoriansk väggklocka i biblioteket/tv-rummet, en Swarovski-kristallkrona och ett helvitt sovrum på mezzaninen som svävar som ett moln över vardagsrummet. Mitt favoritrum är sovrummet med en ursnygg metallisk guldvägg bakom den unika grafiska sänggaveln och en ursnygg kristallkrona.

Från de två terrasserna och fönstren från golv till tak har du en absurt imponerande utsikt över Taffelberget.

Laureen ville att lägenheten skulle vara lite av ett hotell, så hon tog några bilder för inspiration och lade till några element. En bokhylla i stål med stege och plattform är lite industriell, men den förstör inte den glamorösa känslan i interiören.

Bekväm art déco-lägenhet med 2 sovrum i centrum - B200.
Hyreshus i art déco-stil, Bondi, Sydney |  Art deco byggnader.
Julies Northwoods-Meets-Art Deco-lägenhet i Minneapolis — Hus .
Stora idéer för en liten Art Deco-lägenhet - lust att inspirera.
Traditionell och art déco-lägenhet med lila och plommonviol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*