Creative Split Level House

Creative Split Level House

Zeze Osaka är ett fint exempel på minimalistisk japansk arkitektur och design. Den japanska designstudion Swing ville bygga ett hus som kunde vara en festlig plats i vardagen, där det ”vanliga och extraordinära” passade in i detta utrymme med ”individuella och gemensamma” drag.

Först såg arkitekterna till att en lämplig höjd hölls för varje rum genom att överväga balansen mellan att ha lämplig plats för sovrummen och en öppen känsla för det gemensamma vardagsrummet. En titt genom mezzaninen på det ”lånade landskapet” av träd som kantar gatan från fönstret säkerställer en plats med en öppen känsla i staden med hög täthet.

Jag älskar under- och halvplanen i husets arkitektur, där golvet blir taket och så vidare – det är en het trend inom japansk arkitektur som gör att taken kan hållas högre och rummen stängs med det tack vare det massor av fönster fylls över.

Inuti är huset inrett med ljus plywood, betong och metall, och det finns ett synligt bakstycke i tegel i köket. Färgpaletten är återhållsam: vitt, grått, ljust trä och några svarta accenter för att lägga till kontrast och djup till rummen. Det finns inte mycket möbler för att inte röra utrymmet och allt är minimalistiskt, med ett minimum av detaljer och bekväm klädsel. Lamporna är de mest minimalistiska och hänger här och där.

Creative Split Level Minimalist House I Japan - DigsDi
Creative Split Level Minimalist House I Japan |  Minimalistiskt hem.
Kreativ studio i 2 plan i centrum - Lägenhetshotell för .
Kreativt Minimalistiskt Hus Med Innerbalkonger - DigsDi
Pin av nermana orucevic på planlösningar |  Husplaner i delade plan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*