Funktionell liten lägenhet

Funktionell liten lägenhet

Denna lilla lägenhet i Melbourne, Australien är en mycket funktionell och beboelig lägenhet och visar många smarta lösningar som integrerades av Tsai Design vid inredningen.

När du kommer in i den lilla lägenheten finns det en skräddarsydd väggenhet med en flexibel breadboard-vägg som kan användas för att hänga jackor, förvara paraplyer och lagra skor. Entrén öppnar sig mot vardagsrummet som har en fönsterplats omgiven av hyllor och skåp. Vardagsrummet fungerar även som hemmakontor. Skrivbordet och datorerna är gömda bakom skåpdörrar när de inte används.

Köket med träpanel är 13 fot långt, och kylskåpet och tvättmaskinen är gömda i köksskåpen. Svart användes för att kontrastera träets ljusa nyans. Ett smalt hålrum mellan kökshyllorna och väggen döljer matbordet. Den skjuts ut via en skjutdörrsmekanism och bordet kan fällas ner, vilket skapar en lätt svävande effekt på bordsskivan. Matsalsstolarna går även att fälla bort, vilket minimerar slöseri med möbler.

Träet som används i köket utgör även sänggaveln. En liten sektion visar en liten väggpanel som kan fällas upp för att bilda ett sängbord. I slutet av väggpanelen finns en dold dörr som leder till badrummet. Bara läderdörrens drag indikerar något mer. Trälooken fortsätter även i badrummet, med trägolv av porslin som täcker golv och väggar. En grön vägg synlig från köket skapar en utemiljö. En utvikbar tvättlina syns inte i träväggen.

En duschvägg i glas skiljer duschen från resten av badrummet, medan det frostade fönstret syns mellan badrum och kök.

50 designidéer för små studiolägenheter (2020) – Modern, Tiny .
50 designidéer för små studiolägenheter (2020) – Modern, Tiny .
Liten men funktionell lägenhet designad för resenärer |  Design Sw
50 designidéer för små studiolägenheter (2020) – Modern, Tiny .
18 Funktionell och kreativ design och inredningsidéer för små lägenheter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*