Mysig stuga Retreat

Mysig stuga Retreat

Jag kan inte tänka mig ett mysigare hem än en träkoja: mycket trä inuti och utanför, liten storlek och läget – en skog eller berg gör en sådan lägenhet till ett perfekt fritidshus för alla som älskar naturen. Om du är sugen på hus som jag, kommer du definitivt att gilla stugan vi delar idag.

I Norge förvandlade arkitekterna på Rever & Drage en befintlig struktur som innehöll ett antal små rum till en mer öppen och funktionell tillflyktsort för stugor. Ägarna ville ha kvar en traditionell och prestigefylld fasad mot vägen och andra bebyggelser i byn, men ville ha en öppnare aspekt mot fjord och fjäll.

Den ursprungliga byggnaden var gjord av en rad olika material och innehöll både vertikal och horisontell beklädnad. Arkitekterna glasade in den sydöstra väggen så att köket bjöd på fri utsikt över det pittoreska landskapet. Ytterligare ett fönster installerades i sovrummet och erbjuder en pittoresk utsikt från sängen.

De flesta invändiga skiljeväggar är borttagna, bara sovrummet är bevarat. Loftet och bottenvåningen har slagits samman till ett luftigt utrymme, medan en kaklad yta med golvvärme gör att våta skor kan torkas inne i fastigheten. Ytterligare tillägg är ett isolerande vindmembran i väggarna för att minska värmeförlusten och ett trätak som monterades över det befintliga korrugerade taket.

I väster finns den ursprungliga fasaden bevarad, men nu finns ett täckt vindskydd där utrustning och kläder kan hållas torra. Verandan fungerar också som ett extra utomhusområde för avkoppling. Användningen av naturliga och moderna material gjorde reträtten mycket mysig och funktionell.

Mysig stuga tillflyktsort i bergen - Town & Country Living i .
Mysig stuga Retreat kombinerar värme från trä med en ljus, öppen.
Mysig stuga reträtt 2 sovrum stuga på Parkside Cabin Renta
6 mysiga stugor-Flathead Lake Cabin « Inhabitat – Green Design .
Mysig stuga Retreat kombinerar värme från trä med en ljus, öppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*