Modern industrilägenhet

Modern industrilägenhet

PAUZARQ Arquitectos har renoverat en gammal lägenhet på det berömda Plaza del Museo i Bilbao, Spanien. Resultatet är ett okonventionellt hus med industriell designinfluenser som möter ägarnas moderna boendebehov.

Detta rum hade två unika egenskaper som avgjorde det planerade tillvägagångssättet från början. Å ena sidan en kraftfull armerad betongkonstruktion med vinkelbalkar; På andra sidan en månghörnig fasad med skjutfönster som stack ut över frontlinjen.

Dessa specialfunktioner har framhävts och förbättrats på ett kreativt sätt. Betongbalkarna och -balkarna har exponerats skickligt för en rå, industriell touch. Den långa och mörka korridoren togs bort och integrerades i vardagsrummet och utnyttjade de generösa fönstren fullt ut. Mycket vit färg används för att göra rummet luftigare och visuellt större.

Även om köket, vardagsrummet och matsalen är anordnade i ett öppet utrymme, är de optiskt åtskilda av glas- och träpartier – denna unika egenskap gör lägenheten mer modern och iögonfallande. Dessutom ger två skjutdörrar möjlighet att helt omsluta varje funktionsområde från resten av lägenheten. Enligt formgivarna riktas ljuset nedåt för att lysa upp de termiska lerväggarna och uppåt vid träklossarna.

Kolla in alla coola rum på bilderna nedan, låt dig inspireras och stjäl några smarta idéer till din egen inredning.

Liten modern industrilägenhet |  Dekohol
Modern och industriell lägenhet i historiskt bryggeri vid Gamla .
Modern industriell loftlägenhet i Ukraina |  Hemdesignälskare.
Industrial Apartment Design Archives - ROUNDEC
Grå modern industrilägenhetsinredning – utomhusjul .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*