Cool Backyard Pond Design Idéer

Cool Backyard Pond Design Idéer

Det är nästan sommar och i vissa regioner är det redan sommar, det är varmt och det är mycket solljus. Om du gillar att spendera tid utomhus, särskilt om du har en trädgård, finns det en bra idé att göra din trädgård mer naturlig – att lägga till en damm! Vi har satt ihop ett antal idéer och dammdesigner i olika stilar, med olika växter och även fiskar. Om du gillar en mer sofistikerad twist, gör en damm nära din entré eller hem och skapa en stig över den. För en mer organisk design, välj stenar, mossa, näckrosor och karp eller andra fiskar, och en vattenkaskad eller fontän skulle förändra utseendet. Vi hoppas att du kommer att gilla bilderna och kanske hitta något för din egen trädgård.

Vi har också några tips för att få din damm att se väldigt naturlig ut. Att plantera växter i din damm är lika viktigt som att plantera utanför dammen. De ser inte bara bra ut, utan de filtrerar även eftersökare för att hålla dem fräscha. Det finns tre typer av vattenväxter som du behöver känna till.

Myrväxterär de som har rötter och planteras under vattnet nära dammens kanter. Du kan bara lägga dem i stora krukor och placera dem där du behöver dem. I naturen hjälper dessa växter till att kontrollera erosionen av dammbanken. De fungerar också som naturliga vattenfilter. De mest populära myrväxterna inkluderar korkskruvsrus, olika irisvarianter, starr, Cyperus alternifolius (paraplypalm), bredbladig pilspets och många andra.

Flytande växter är de som flyter på ytan. Många av dem är ganska invasiva och svåra att kontrollera. Bland dessa växter finns: pistia (vattensallat), murgrönabladig andmat, grodbit, salvinia minima (vattensammet) och så vidare.

Dammväxter är de som krukas under vattnet och kan planteras på vilket djup som helst. De växer långa stjälkar så att du kan se vackra blommor ovanför vattenytan. De mest populära dammväxterna som alla känner till är näckrosor och lotus.

Det finns många typer av dammar som du kan bygga i din trädgård. Bland de mest populära är de som är gjorda av natursten. Sådana dammar påminner om de vackra sjöarna som finns i bergen. Nästa typ är samtida dammar. De ser bra ut i moderna hem och på välskötta bakgårdar där allt grönt är beskuret. Dessutom kan du till och med göra en damm för ditt däck som till och med kan flyttas runt om det behövs. I vårt galleri hittar du också intressanta idéer för ovanjordsbad, naturliga bad och koidammar. De är också jättebra.

53 Cool Backyard Pond Design Idéer |  DigsDigs |  Design av trädgårdsdamm.
Små trädgårdsidéer - Cool Backyard Pond Design Idéer - YouTu
55 Visuellt slående dammdesignidéer för din backya
53 Cool Backyard Pond Design Idéer |  DigsDigs |  Fiskdammsträdgårdar.
Garden Pond Design Idéer - Landscaping Network

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*