Hus Med En Gradient Fasad

Hus Med En Gradient Fasad

Sky Clubhouse är en liten byggnadsanläggning för ett bostadsprojekt byggt av lokal studiodesign In Motion i en förort till Bangkok, Thailand. Med det begränsade utrymmet är huvudtanken med projektet att skapa ett öppet och kontinuerligt utrymme som kan koppla samman inomhus och utomhus, lägre och övre nivåer.

Huset består av ett litet gym på övervåningen med en glasvägg för att njuta av utsikten och solljuset medan du tränar, inomhus- och utomhusytor för mångsidiga aktiviteter. Materialen som arkitekterna använder är standardmaterialen för Thailand – betong, terrazzogolv och fönsterkarmar i aluminium. Byggnadens huvudkaraktär är den vita aluminiumremsfasaden som täcker hela interiören av bottenvåningen, gradvis övergår från vertikal till horisontell, filtrerar det naturliga ljuset och förbinder utsikten nedanför med uteområdet och den anlagda trädgården runt platsen.

Trappans utformning tjänar till att kombinera trafik, planlösning, aktiviteter och landskap som kan leda besökare från grunden på väg till gymmet på övervåningen. Under tiden används utrymmet under stegen för att dölja hela serviceområdet i byggnaden. Stegen delar också upp golvet i små plattformar som kan utföra olika aktiviteter och funktioner. Var och en av dessa plattformar förser utrymmet med ett område som kan modifieras för att rymma olika funktioner som en relaxavdelning, arbetsbord eller amfiteater för en liten grupp människor. Inuti finns en rymlig sittgrupp med moderna möbler och massor av krukväxter för att koppla ihop den med uteplatsen. Samma möbler används utomhus för en sömlös anslutning.

Samtida Sky Clubhouse With A Gradient Fasad - DigsDi
Windy Chiens hus.  Bakgården klar!  Grön gradient husfärg.
icon0.com - Gratis bilder, Gratis vektor, Gratis foton, Gratis ikoner.
Samtida Sky Clubhouse With A Gradient Fasad - DigsDi
brandt + simon architekten lägger till grön kakelfasad till berlin ho

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*