Shipping Container Residence

Shipping Container Residence

Eftersom fler och fler arkitekter anammar trenden mot återvunna fraktcontainrar och idag delar vi ett av dessa hus med dig, är det en bostad för River & Rain-studion i Dhaka, Bangladesh. Hela projektet genomfördes med delar från fyra fraktcontainrar. Resultatet blev en trevåningsbostad med ett förvånansvärt lätt utseende.

Bostaden har en stålstomme och ovanligt många stora öppningar och reflekterande ytor som tillsammans ger den nyss nämnda ljusa looken. De sociala ytorna ligger på bottenvåningen medan de privata ytorna ligger på de två övre planen. Trappuppgångar förbinder inredningen samt alla däck och uteplatser som är utspridda över planlösningen. Huset har överlag en industriell-rustik känsla, med tonvikt på att använda återvunnet material och förvandla fraktcontainrar från kalla, strikta kvantiteter till ett mysigt och inbjudande hem.

Landskapen runt huset har hållits till ett minimum så att byggnaden står kvar i mitten av tomten. Bostaden har ovanligt stora uteplatser och uteplatser som förbinds med trä- och ståltrappor. De två våningarna rymmer sovrum och badrum med enkel och inbjudande inredning. På bottenvåningen finns de offentliga och sociala ytorna där du kan njuta av utsikten och naturen. Sovrummen är anslutna till öppna terrasser som släpper in naturligt ljus och panoramautsikt. Den industriella stilen är definitivt den dominerande, men det finns också slående rustika detaljer utspridda i designen.

colorado firefighter sätter ihop nio fraktcontainrar till en .
colorado firefighter sätter ihop nio fraktcontainrar till en .
23 otroliga containerhus runt Wor
Kika in i Adaptive Shelters fraktcontainerhem |  AZ Big Med
Transport av containerhem: från småhus till ambitiösa byggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*