Minimalistisk bondgård i råbetong

Minimalistisk bondgård i råbetong

Nithurst Farm är en minimalistisk bondgård i Upperton, Storbritannien designad av Adam Richards Architects. Det nybyggda enfamiljshuset ligger på ett öppet fält i South Downs National Park och är gjord av konstruktionsbetong inlindad i tegel och täckt med ett svart zinktak.

Volymerna rör sig gradvis, börjar med envåningsingången i norr och går söderut till ett trevåningstorn, uttryckt som ett galler. Entrén visar ett mörklagt förrum i form av exponerade betongväggar.

Betongen lämnas avsiktligt rå och mjukas upp av mässingsaccenter och vitoljade furugolv och återvunnen sten. Planen är avsmalnande på nord-sydlig axel, vilket skapar ett falskt perspektiv som förstärker känslan av en resa till husets huvudmål, vardagsrummet i söderläge. Badrummet är inrett i blått med vintage- och gulddetaljer och ett ovalt badkar.

Interiörerna är råa och neutrala, men prickade med ljusa accenter som djärva möbler och konstverk. Vissa av dem är riktigt sofistikerade och kontrasterar mot husets moderna och industriella utseende. Ett vardagsrum accentueras med iögonfallande gobelänger som tar upp en hel vägg och får rummet att se wow ut.

Minimalistisk bondgård i råbetong med fet konst - DigsDi
Minimalistisk bondgård i råbetong med fet konst - DigsDi
Caesarstone® Raw Concrete™.  Everlong Joinery kombinerar elegant svart.
Betong minimalistisk stuga i de schweiziska alperna |  Stugarenovering.
Minimalistiskt och grovt betongtorn i skogen - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*