Smarta moderna klockor

En klocka är inte bara en bit som visar tiden, den är också en del av inredningen. För att komplettera och polera din inredning, ge den en cool, modern twist och kanske dra nytta av några andra funktioner behöver du en vacker klocka. Här är några av de coolaste alternativen att prova. Välj det som passar ditt utrymme bäst.

Andreas Vangs tektoniska klocka tar ett nytt förhållningssätt till den klassiska klockan genom att placera ett dynamiskt lager av nycklar på klockans visare. Tiden kan kännas och ses som en skugga på klockans yta. Varje timme och minut som har gått representeras av en förskjutning i ytan. Inga krusiduller, denna minimalistiska klocka erbjuder en helt ny twist för att tala om tiden som kan både ses och kännas!

Idag är en 24-timmars klocka som tar bort siffror från sin design och istället visar ett gradientliknande spektrum av hela dagen, balanserande gryning, middag, skymning och midnatt. Klockan genomför ett varv var 24:e timme i hopp om att din tidsuppfattning ska förändras och att det ska finnas plats för alla små saker i livet som inte går att räkna.

Den åtta dagar långa rörelsen av L’epée 1839 följer på ett träffande sätt designen av ett riktigt rymdskepp. Ungefär som en raket kommer klockans kraft från basen – en överdimensionerad slingrande krona – och har en vertikal ratt som styr precisionen på toppen. Denna regulator är ordentligt skyddad från både kosmiska strålar och smutsiga fingrar av en liten platta gjord av transparent mineralglas. Dessutom visas klockans timmar och minuter på skivor av rostfritt stål med stor diameter med siffror.

I sin storlek som en galen vetenskapsman är Nixie-klockan faktiskt en ganska enkel och intelligent enhet. Den levereras med en adapter som driver den, och den använder så lite ström att den till synes kan köras i en månad med samma watt som en 40W glödlampa skulle köra under en dag. Utöver det är den även utrustad med dimbara lampor, vilket gör den till den idealiska klockan för normala och svaga ljusinställningar.

SH12 är en väggklocka som leker med förhållandet mellan ett objekt och dess skugga. Den representerar tidens undermedvetna genom att bara visa timmar genom subtila intryck och siluett. SH12-klockan är en funktionell design med en kombination av hårt och mjukt, elastiskt material som mystiskt döljer en del av sig själv under den synliga huden. Det är en visuell representation av detta fenomen.

Time Maze av Alessi är en klocka med en kropp formad som en bruten linje. I mitten är urverket. Genom att definiera att tiden inte är linjär eller cirkulär, utan en labyrint av abstrakta samband och lekfulla interaktioner, kan klockan hängas i valfri orientering, så att den kan hängas individuellt i varje hus. Klockan är tillverkad i rostfritt stål och finns i rött, svart och rostfritt stål.

Time Pattern är en väggklocka som eliminerar de typiska bockarna och siffrorna som vi vanligtvis använder för att visa tiden. Inspirerad av hur tiden förändras, använder designern Jorrit Taekema två fodrade triangulära komponenter som roterar för att plotta tidens gång. De skiktade elementen svänger runt och visar ett ständigt föränderligt vitt grafiskt mönster mot den svarta klockfronten.

10 smarta moderna klockor med iögonfallande design - DigsDi
10 smarta moderna klockor med iögonfallande design - DigsDi
10 smarta moderna klockor med iögonfallande design - DigsDi
Amazon.com: air-SMART Modern DIY självhäftande inre väggklocka .
Amazon.com: Väggklocka FJH Smart 16 Inch Creative Living Room .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*