Art Nouveau lägenhet

Art Nouveau lägenhet

Fastigheten ligger i en jugendbyggnad i stadsdelen Eixample i Barcelona och har totalrenoverats av CaSA och Margherita Serboli för att bli en semesterlägenhet för en italiensk familj.

Den ursprungliga layouten slösade mycket utrymme och var dåligt anpassad. Beställarens uppdrag användes som riktlinje: han ville ha tre dubbelrum och ett hus som skulle lyfta fram och framhäva detaljerna i det tidiga 1900-talets byggnad genom en gestaltning i ett nutida språk.

Blocket som förkroppsligar de två små sovrummen växer runt den andra yxan. Denna ljusrosa volym skiljer dagområdet från området i den inre änden av fastigheten som blev sviten.

Detta master bedroom, som tidigare ockuperades av ett kök och en studio, bildar en öppen yta på nästan 20 m² inklusive badrummet, som skiljs åt av en förändring i golvnivån. Denna lösning gör det möjligt att optimalt utnyttja ljuset från den stora originalfönsterkarmen som tar upp nästan hela väggen mot innergården.

Kundens önskan att återta essensen av jugend har lett till att projektet återställer de ursprungliga funktionerna och lägger till nya komponenter som kunde behålla samma språk utan att förråda sin egen samtid. För detta ändamål har några av de ursprungliga detaljerna sparats, som det ursprungliga träslöjd på fönstren eller de katalanska valven, som tidigare gömts bakom ett undertak och nu har sin ursprungliga terrakottayta, typisk för byggtiden.

Av samma anledning beslutades det att omtolka en av de mest karakteristiska delarna av jugendlägenheter i Barcelona: golven (som i det här fallet tidigare hade ersatts av en syntetisk parkett). Den hydrauliska plattan är ett typiskt inslag i denna typ av bostadshus från tidigt 1900-tal. det var kundens önskan att återinföra dem i detta projekt.

Det sekundära sovrumsblocket har formen av en rosa låda, vars volym med sin tonala belastning sätts in mellan de vita utrymmena i köket / korridoren och en andra kropp gjord av naturligt trä. Färgen vit dominerar i det rosa blocket och det rosa blir färgen på de ursprungliga fönsterbågarna. Den yttre gröna färgen på samma fönster kommer in i rummet genom luckorna och blir ytterligare ett färgelement.

I slutet av korridoren klädde ett block av tallar det allmänna badrummet. Samma volym trä blir svitens klädkammare – så fort skjutdörren som representerar svitens tröskel passeras – och sticker ut i sovrummet som förvandlas till sängbord i trä som fungerar som trappsteg för att komma åt svitens badrum.

Art Nouveau lägenhet nära centrum har centralvärme och .
SET DECO — VICTOR HORTA, Art Nouveau Apartment , Bryssel .
VICTOR HORTA, Art Nouveau Apartment , Bryssel, Belgien, 1898-1900.
Budapest Art Nouveau Apartment, Ungern - 2020 omdömen, bilder .
City Apartment "Art Nouveau", Wien, Österrike - Booking.c

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*