Hem Täckt Med Timmer Skärmar

Hem Täckt Med Timmer Skärmar

Den lokala studion Teeland Architects designade Tinbeerwah House för en plats i inlandet runt resorten i södra Queensland. Vad är speciellt med det här huset? Den är helt täckt med trägaller!

Denna familjebostad är utformad på ett sådant sätt att den känns kopplingen till naturen. Ägarna kan dra på trästängerna för en fri utsikt över havet och skogen från huset. De glaserade ytorna i alla rum är tillbakadragna något bakom skärmar gjorda av smala eukalyptuslameller som påminner om de vertikala stammarna på de omgivande träden. Byggnaden hålls nära marken så att de boende kan kliva in i trädgården från vardagsrummen. Det finns också en liten utomhuspool för att vistas utomhus.

Byggnadens eleganta planlösning är bara ett rums djup för att maximera tvärventilationen och mängden naturligt ljus som kommer in i interiören. Fasaderna har stora skjutfönster som kan öppnas eller stängas för att anpassa exponeringen för utomhusbruk beroende på årstidsklimat eller tid på dygnet. Sovrummen i motsatt ände är upphöjda på vinklade stöd ovanför sluttningen framtill.

En trappa mellan två mörka väggar av pigmenterad betong leder till en entré som leder till vardagsrummet med öppen planlösning. I ena änden av rummet finns ett kök med en mörk ö-enhet och en förvaringsvägg i full höjd som även rymmer ett vardagsrum och matplats i anslutning till trädgården. En korridor som sträcker sig längs husets baksida leder från vardagsrummet till tre sovrum, ett familjebadrum och slutligen master bedroom-sviten.

Inredningen är modern i stilen, det finns ett stort öppet utrymme och rummen görs intressanta genom en cool användning av materialen: betong, trä, sten och metall gör dem stilfulla och coola på samma gång.

Familjehem helt täckt med träskärmar - DigsDi
modern träskärm för att täcka trappan och göra matsalen.
Träskärmar skyddar VDV ARQs Pedro House från överdriven han
La Floresta House / Alventosa Morell Arquitectes |  Träskärmar.
Träskärmar skyddar VDV ARQs Pedro House från överdriven han

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*