Minimalistiskt boende med Wabi Sabi-estetik

Minimalistiskt boende med Wabi Sabi-estetik

Beläget i den gröna varma källan Beitou vid foten av Datunbergen i Taipei, Taiwan, är “Din-a-ka” en minimalistisk bostad designad av Wei Yi International Design Associates. Dess namn är översatt till engelska som “täckt gångväg” som brukade vara en plats för socialt utbyte på landsbygden. Arkitekterna byggde in den kinesiska Song-dynastins estetiska sofistikerade och traditionella japanska estetik i den modernistiska arkitekturen och hämtade inspiration från omgivningen.

Det naturliga landskapet återspeglas i valet av material som dominerar inredningen: återvunnet trä och exponerad betong samt användningen av terrazzo och tatami, en japansk matta gjord av rishalm. Paletten av väderbitna trä, platta betong och exponerad cement speglar regionens rikliga naturresurser, men förkroppsligar också “Wabi-Sabi”. Huset visade sig vara luftigt, bekvämt och inbjudande, och fantastisk utsikt inkorporerades i inredningen, med en vikvägg i vardagsrummet och glasväggar i övriga rum.

Sparsamt inredda med ett eklektiskt urval av modernistiska och samtida föremål, speglar bostadens inredning en minimalistisk elegans som kanaliserar de rena linjerna, enkla formerna och glesa dekorationen från Songdynastin, som regerade Kinas tillkomst från 1000- till 1200-talet. de mer utarbetade designerna från Mingdynastin. Denna typ av nostalgisk minimalism, som tittar in i det förflutna samtidigt som man omfamnar nuet, i ett nötskal, tjänar designernas uppdrag att skapa ett hem för ett äldre par och deras minnen.

Minimalistiskt boende med Wabi-Sabi-estetik - DigsDi
Minimalistiskt boende med Wabi-Sabi-estetik - DigsDi
Minimalistiskt boende med Wabi-Sabi-estetik - DigsDi
Wabi-Sabi inspirerat hem med afrikanskt inflytande - DigsDi
Minimalistisk mysig möbel i Wabi-Sabi-stil - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*