Unik semestervilla

Unik semestervilla

Helgen närmar sig och vi drömmer alla om en fantastisk semester som aldrig förr. Jag kommer att skämma bort dig med ögongodis som definitivt kommer att inspirera dig att rusa iväg på semestern någonstans.

Den 150 kvadratmeter stora Villa Ypsilon designades av det London- och Brysselbaserade företaget LASSA och låter dess ägare klättra upp på taket för att beundra den grekiska halvön Peloponnesos. Sommarhusets välvda form motsvarar kundens önskemål om en utsiktsplats varifrån han kan överblicka såväl jordbruksområdena som de närliggande bergen och kusten. Ett annat krav var att utforma en layout som möjliggjorde hela periferin av byggnaden, snarare än att bara föredra panoramautsikten över havet.

Det tredelade betongskalet som bildar taket ramar också in tre innergårdar på bottenvåningen, som alla fångar solen vid olika tider på dygnet. Fasaderna öser inåt för att ge dessa terrasser skuggan av en betongläpp som definierar grästaket. Den ena rymmer en ögonformad pool och soldäck, medan den andra bildar en grusterrass. Det sista segmentet rymmer en nedsänkt sittgrupp.

Inuti finns tre sovrum och två badrum i öster, medan vardagsrummet med öppen planlösning ligger i söder och ger tillgång till alla tre innergårdar. Den västra gården är anlagd mellan frukost och middag, den öster är bäst vid lunchtid och den södra är öppen från sen eftermiddag.

Den enda färgen som används för inredningen är vit för att få fram semesterkänslan i huset. Materialen som används är lokala material som betong, terrazzo och marmor. De ser chica ut och ger huset en lyxig känsla.

6 unika semestervillor på Bali som erbjuder något extra speciellt.
Gran Canaria - Villa Unik - Semestervilla med privat pool
Unik lyxvilla i Kralendijk |  Hotellpriser och recensioner.
Hus/lägenhet Unik semestervilla i Banda Abou Belägen i .
Unik semestervilla, privat pool, härlig utsikt - Villor uthyres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*