Minimalistiskt Mm Hus Konstruerat Av Vita Lådor

Minimalistiskt Mm Hus Konstruerat Av Vita Lådor

Mallorcas hus MM väcker uppmärksamhet av alla de rätta anledningarna. Den designades av det lokala företaget Ohlab under ledning av Paloma Hernaiz och Jaime Oliver och ligger skonsamt i en kulle i Palma. Dess moderna vita form skapar dock en ren kontrast till de naturliga, steniga och gröna omgivningarna.

Kunderna är ett nyligen pensionerat par som ville ha ett hem med en lugn atmosfär. Deras främsta krav var att kunna njuta av trädgården och den otroliga utsikten över markerna. Som svar organiserade Ohlab inredningsprogrammet som en grupp av fyra “lådor” som innehåller kök, vardagsrum och matsal, master bedroom och gästrum. Var och en av dessa “lådor” har noggrant placerats i fastigheten och varsamt roterats för att säkerställa bästa möjliga utsikt och funktionalitet för vart och ett av rummen.

Fastighetens sadeltak var designat för att samla upp regnvatten som, om kunden så önskar, skulle fylla två vattentankar. Den ena används för bevattning och den andra är reserverad för personligt bruk. Den lilla strukturen värms upp av ett golvsystem som drivs av solpaneler på fastighetens tak.

Interiören i huset på 200 m² är rent och sofistikerat, med en enkel men rik palett av material. De vita väggarna parades med ekpaneler som kunde ses på dörrar och skåp. Ohlab valde lokalt producerade gröna och beige hydrauliska plattor för att täcka hela golvet. Det traditionella materialet integrerar en touch av färg i sin minimalistiska, moderna design.

Minimalistiskt MM-hus byggt av vita lådor - DigsDi
Minimalistiskt MM-hus byggt av vita lådor - DigsDi
Ohlabs minimalistiska hus MM |  Bakgrund
Minimalistiskt MM-hus byggt av vita lådor - DigsDi
Ultraminimalistiskt hus tillverkat av lådor i Japan - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*