Unika träsfärmöbler och konst i ett

Denna fantastiska möbelserie Wooden Sphere av skulptören Lee Jae-Hyo är definitivt lika mycket konst som funktionella föremål. Serien skapas genom att forma en solid sammansättning av hittat trä till sfäriska former. När kompositionen är klar bränner Lee trämassan tills den är helt svärtad och förkolnad. Det tredje steget är att polera de yttre kanterna för att exponera det bleka, naturliga träet inuti samtidigt som områdena runt varje polerad sektion lämnas svarta med kol. Ingen bit är den andra lik eftersom varje träbit som hittas har sin egen ådring och form, vilket betyder att de svärtade hålrummen alltid är unika, liksom historien inom de exponerade naturliga träkornen.

Unika träsfärmöbler och konst i ett - DigsDi
Unika träsfärmöbler och konst i ett - DigsDi
Unika träsfärmöbler och konst i ett - DigsDi
Unika träsfärmöbler och konst i ett - DigsDi
Unika träsfärmöbler och konst i ett - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*