Fristils murverk minimalistiskt hus

Fristils murverk minimalistiskt hus

Denna bostad i Grekland designades av Nikos Mourikis av jordfärgade material och täcktes med fristilsmurverk för att passa perfekt med olivlunden där den byggdes.

Bostadens långsida vetter mot norr och skiljer bostadsområdena dag och natt åt med två olika våningsplan. På grund av platsens lutning på 18 % är extrarum belägna i halvkällaren, och husets huvudatrium / terrass ligger inom den volymetriska sammansättningen. Det sneda taket och den sammansatta strukturen av armerad betong och sten följer de jordiska färgerna i olivlundslandskapet.

En robust konstruktion är fylld med olika volymer och erbjuder invånarna en stor öppning för att visuellt interagera med den omgivande naturen och öppna upp för vyer och förbinda bergen i söder med havet i norr. Bomelementen är också placerade i det volymetriska kuvertet och ger skugga och skydd mot vinden.

Interiörerna visar minimalistisk stil när den är som bäst, med massor av naturmaterial som lämpar sig för att koppla samman inomhus- och utomhusområden. Väggar och tak är vita, medan golv och vissa väggar är klädda i ljus plywood för att ge rummen en mer naturlig känsla. Du kan också se några stenar och stenliknande kakel i inredningen som fortsätter tanken på att smälta in i den naturliga omgivningen. Möbler är moderna och kanske Japandi, de är helt lakoniska och enkla men bekväma – allt inuti handlar om utsikten, och möbler är inte särskilt modiga för att inte avleda uppmärksamheten från dem.

Minimalistiskt grekiskt hus klätt med fristilsmurverk - DigsDi
Minimalistiskt grekiskt hus klätt med fristilsmurverk - DigsDi
Minimalistiskt grekiskt hus klätt med fristilsmurverk |  Grekiskt hus.
Minimalistiskt grekiskt hus klätt med fristilsmurverk - DigsDi
Minimalistisk hemdesign Arkiv - Sida 7 av 32 - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*