Hem Unik sluttande arkitektur

Denna rymliga villa ligger i Tremelo (BE) på en stor tomt omgiven av pinjeträd. Huset designades för ett par med två barn som ville ha något “speciellt”. I andra fall är OOA väldigt konceptuell i tillvägagångssättet för en design, här låter vi det bara flöda.

Med hänsyn till byggreglerna började vi forma huset efter önskade program. Vi lekte med de grundläggande arkitektoniska elementen och principerna och tog bort de vanliga referenserna genom att använda böjda väggar, olika takhöjder och ljus. Planens flytande linjer utspelar sig över fem nivåer. Entrén till huset, som ligger en halv nivå lägre än vägen, nås via en sluttning inom en betongstomme i ett konstgjort landskap. Även om programmen smälter samman, erbjuder naturligt ljus en unik atmosfär på varje nivå: Den kontinuerliga ljusspridningen på de böjda väggarna understryker det opålitliga ramverket. Den sluttande balustraden, gjord av paraboliska kablar, förstärker sammanvävningen av de olika rummen.

På nästa plan hittar vi köket i anslutning till trädgården och sluttningen till vardagsrummet. En långsträckt kupol i snedtak/tak visar vägen till den högsta zonen, barnrummet. På denna nivå finner vi även badrummet som ett naturligt resultat av alla tidigare beslut. Utrymmet tränger sig genom trafikområdet, accelererar tillfälligt (trappan som en koppling mellan nivåerna), och expanderar sedan igen och förstärker den dramatiska effekten. Det visuella språket präglas av känslor och livlig smidighet. Vyerna som rivs bort från det fasta rutnätet är ändå tydligt inramade och förskjutna bakåt. Detta understryker de organiska formerna. Den till synes ökade volymen skapar en känsla av massiv viktlöshet. Livet utspelar sig, vänder sig bort från gatan och orienterar sig i trädgårdarna. Det konstgjorda landskapet som växer fram inuti är väl definierat och rinner tillbaka till den omgivande gräsmattan.

Villa MQ med unik sluttande arkitektur - DigsDi
Meadowlark utnämnd till en av de bästa samtida husbyggarna i .
The Architect » hus i två plan byggt i en brant sluttning.
Bygga ett hus på sluttande mark |  Hur man bygger ett hus |  Hus .
Inspirerande hem med en trädgård per nivå i Singapore (Med bilder .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*