Industrial Chalet House

Industrial Chalet House

Abercorn Chalet ligger i en dal i Eastern Townships, en pittoresk region i sydöstra Quebec. Huset ligger på en skogstomt med damm och pool. Projektet är designat av den tvärvetenskapliga studion Tux Creative i samarbete med arkitekten Guillaume Kukucka. Syftet var att skapa en lägenhet med öppna ytor, mysiga hörn och en omfamning av den naturliga omgivningen. Formgivarna drog på olika källor, inklusive traditionella gårdar, spännande romaner och teckningar av den holländska konstnären MC Escher.

Huset är uppbyggt av sammanlänkade former som sträcker sig över en sluttande punkt. Den vidsträckta byggnaden har olika skärningar och profiler, samt en blandning av sluttande och platta tak – vilket resulterar i en mycket oregelbunden sammansättning. I vardera änden av huset höjs rymliga däck över marken av metallpelare.

För ytterväggarna använde teamet kontrasterande material – svart metall och ljust trä. Den industriella estetiken fortsätter inomhus. Släta betonggolv kombineras med olika typer av väggbehandlingar, från råbetong till plywood till korrugerad plåt. Användningen av traditionell utvändig beklädnad inomhus – som korrugerad eller profilerad plåt som är målad svart eller guld – stör referenspunkterna och leder till känslan av att vara ute.

Stora fönster släpper in naturligt ljus i hela lägenheten samtidigt som de erbjuder utsikt över det omgivande landskapet och andra delar av huset. Noggrant placerade takfönster ger extra belysning. En flytande layout erbjuder stunder av spänning och upptäckt. Dörrhöjderna varierar – en sovrumsdörr höjs 1,8 meter medan en annan höjer sig 3,4 meter.

Modern inredning är införlivad i hela lägenheten, med vintagepjäser som används i utvalda områden. Samtidigt som huset har ett sammanhållet utseende bör varje rum ha sin egen personlighet.

Industriell modern stuga |  Stuga vardagsrum, Stuga boende, Stuga .
House Envy: Industriell chic stuga erbjuder allt utom skidan.
Få de bästa heminredningsinspirationerna för ditt lyxutrymme.  Kolla upp .
Modern Chalet - Industriell - Vardagsrum - Seattle - av Kirsten .
Abercorn Chalet eller när industriell design möter chalet desi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*