Skandinavisk hemdesign

Skandinavisk hemdesign

Buster Delins fritidshus är som en samlingsbox full av familjeminnen och den omgivande industrihistorien. Han ville ha något modernt som samtidigt matchade läget och var genomförbart ur en strukturell synvinkel. Designen utvecklades från villkoren för webbplatsen. Granit, tegel, tjärat trä och vit puts är relaterade till de övriga byggnaderna på fastigheten. Traditionella japanska hus var ägarens främsta inspirationskälla inom träbyggande och känslan av Louisiana utanför Köpenhamn samt den japanska trädgården i Norrviken, Sverige.

Huset tog fem år att bygga och Delin byggde det mesta själv. Han har visat att med rätt touch och gott om tid är ett sådant projekt möjligt och det blev ett konstverk.

Huset är inrett enligt de bästa skandinaviska traditioner och med en touch av japansk estetik. Här hittar du den nordiska klassikern: betonggolv, vita väggar och mörka trätak. Träet här förtjänar ett omnämnande: vackra mörka trätak och fönsterramar gör ett verkligt uttalande i bakgrunden av vita väggar och betonggolv. Ägaren fokuserade på enkelheten och skönheten i texturerna så att du kan se grova sovrumsväggar i sten. Vackert staplade ved blev en del av inredningen. Tack vare den omfattande inglasningen smälter huset samman med naturen och öppnar upp så mycket som möjligt invändigt. Möblerna är också hållna enkla, men ändå bekväma, i samma lugna färger som valts för inredningen.

Huset värms upp med passiv solenergi. Energifilmen på glaset förhindrar värmeavledning. Gardinerna kommer från lokala Växbo Lin, en av få linnevävare i landet.

Detta egendesignade, ultramoderna fritidshus är en destillering av barndomens semester på familjegården Lundnäs.

Så här gör du Scandinavian Interior Desi
Så här gör du Scandinavian Interior Desi
Vad är skandinavisk design?  - Skandinavisk inredning och stiltren
Skandinaviska designtricks för små utrymmen att kopiera AS
5 enkla sätt att föra in skandinavisk design i din Ho

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*