Original lägenhet från 1800-talet

Beläget på femte våningen i ett bostadshus från 1819, är fastigheten en överlevnad från Lissabons Pombalin-era, en arkitektonisk stil som uppstod på 1700-talet efter att en stor jordbävning drabbade staden 1755. Lägenheten som heter Lapa har blivit subtilt omdesignad av Studio Gameiro från regionen för att förstärka sitt historiska arv samtidigt som man harmoniskt introducerar moderna funktioner. Åldrade fresker och synliga trätak kompenserar för nya golv och möbler i Lissabons lägenhet.

Lägenheten är uppdelad i två separata zoner och består av ett privat område som rymmer sovrummen och ett bakre socialt område som inrymmer vardagsrum och matsal. Den senare zonen har ett nytt betonggolv inlagt med smala block av vit, grå och rosa marmor. Naturstensbitarna är arrangerade som ateljén beskriver som “fria och ändå ordnade”. De är avsedda som en referens för medelhavsterrasser, som vanligtvis är belagda med marmoravfall.

Den återhållsamma estetiken kännetecknas av köket som är utrustat med ljusa skåp och badrummet som har ett enkelt handfat i metall och en öppen dusch. En serie välvda, glasade öppningar har gjorts i frontvyn av vardagsrummet för att ge utsikt över de omgivande hustaken och tillgång till en liten utomhusbalkong. Påkostade 1800-talsfresker har bevarats i lägenhetens tre sovrum, även om de nu har bleknat. Alla tre rummen har också restaurerade Riga-furugolv som har förblivit obehandlade och matchar väggarnas ofullbordade kvalitet.

I det mindre sovrummet har studion gjort en skräddarsydd dubbelsängsram med en träskänk – denna kan fällas ner för att bilda en kort gångväg genom vilken den boende kan nå bakrutan och klättra upp till balkongen.

Originalträgolv restaurerades på 1800-talet.
sällsynt 1800-tals original exteriör francis av museumkvalitet.
En titt in i en 1800-talslägenhet i Paris – Parlez-Vous .
Foto 14 av 14 i Stunning Tile Stars in This Renovated 19th .
Paris från 1800-talet, lägenhetsdörrar med originalrosa patina och .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*