Lägenhet med naturligt ljus

Lägenhet med naturligt ljus

The Apartment of Perfect Brightness är ett projekt av den New York och Kalifornien-baserade arkitektbyrån asap / adam sokol pllc. Den 2 500 kvadratmeter stora lägenheten i Peking, som fått sitt namn från en trädgård med samma namn, började med fokus på dagsljus på begäran av husägaren.

Studiet av hur olika färger och kvaliteter av dagsljus påverkar människor psykologiskt ledde till installationen av ett system som gör att det omgivande ljuset kan ändras från varmt till kallt vitt beroende på årstid, tid på dygnet och utomhusljusförhållanden.

En annan begäran från husägaren var att rensa lägenheten från röran genom att förvandla varje innervägg till förvaringsutrymme med trädörrar, vilket också ger rummen en mysig känsla med sin ljusa färg och varma struktur. Totalt finns det 132 i hela lägenheten. När den är öppen kan TV:n, sänggavlar, hyllor och bokhyllor ses. När den är stängd säkerställer den enhetliga ytan på dörrpanelerna ett rent, minimalistiskt utseende.

Inredningen är modern och bekväm, det finns böjda utrymmen som verkar flyta in i varandra. Alla rum är klädda och dekorerade med samma ljusa trä för att ge dem några grå accenter. Det ena badrummet är klätt med hexmosaik i marmor och det andra är klätt i samma, men i grå nyanser. Omgivande ljus gör att båda rummen känns som spa hemma.

7 enkla sätt att fylla din lägenhet med naturligt lig
Modern lägenhet med naturligt ljus och rosa accent
lägenhet naturligt ljus |  Inredningsidé
5 sätt att maximera naturligt ljus i din lägenhet « EveryRe
50 superidéer för lägenhet stora fönster loft naturligt ljus |  Hem .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*