Glänsande kreativa bokhylla

Glänsande kreativa bokhylla

Detta trevåningshus i Paris, Frankrike renoverades nyligen av Andrea Mosca Creative Studio. Projektet som kallas “Bokhyllehuset” kännetecknas av omfattande träslöjd. Invånarna kan interagera med en mängd olika hyllor som fungerar som räcken, avdelare för kontorsutrymmen och förvaringslådor. Naturligtvis är en bokhylla en av huvuddelarna i designen.

Syftet med detta projekt var att förvandla detta mörka, slitna hus till ett ljust och varmt utrymme, lägga till en kontorszon på mezzaninen och skapa ett separat men synligt kök. Den innovativa bokhyllan är i fokus för designen. Den består av ett enda element och går från första plan till mezzaninen där det blir en förvaringsenhet som döljer ingången till sovrummet och kontoret. Verket är gjort av varmt och ljust trä som påminner om köksmöblerna och får hemmet att framstå som inbjudande.

Temat för bokhyllans design blir tydligt när man går in, tack vare en stödjande pelare som är helt täckt med speglar. Denna pelare är en del av en strategi för att få in så mycket ljus som möjligt inuti. Den kastar lekfulla skuggor på de vita väggarna och möblerna, fyller rummet med ljus och får det att se större ut. Dessutom skiljer en glasruta köket från matsalen, vilket skapar en subtil distinktion mellan de två sociala områdena. Starka gula och marinblå toner ger energi till hela designen.

Omfattande inglasning hjälper inomhus- och utomhusområdena att interagera med varandra och fylla interiörerna med ljus.

Glittrande och kreativt bokhyllahus i Paris - DigsDi
20 bokhyllor som wow |  Ljusa hem, husdesign, minimalistisk .
Ett renoverat hem i Paris förorter är en bibliofils dröm.
Die 602 besten Bilder zu Architecture in 2020 |  Lesezimmer .
Sätt upp fötterna...i ett bibliotek i vindstil med mycket ljus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*