Hus Med Avskalad Estetik

Hus Med Avskalad Estetik

Hercule House ritades av den Luxemburg-baserade arkitektbyrån 2001 och är en betong- och glasvolym som sticker ut från de närliggande bondgårdarna och förortsvillorna på grund av sin monolitiska monumentalitet. Det är ett djärvt skulpturellt uttalande som drar fördel av den sluttande terrängen. Låt oss ta en närmare titt.

En svag sluttning leder ner till husets källare med fitness- och friskvårdsavdelning, tvättstuga, vinkällare och garaget, i mitten av dessa finns vardagsrummen. Rummet är utformat som ett stort öppet vardagsrum som även innehåller kök och matplats. Den öppnar mot en nedsänkt innergård som släpper in mycket naturligt ljus för att lysa upp de inre utrymmena, liksom det intilliggande garaget och gymmet, som ligger bakom genomskinliga paneler.

Ovan mark rymmer kubikvolymen tre sovrum i två plan. På de kortare gatu- och trädgårdssidorna är fasaderna utformade som gardinväggar med reflekterande glas som erbjuder både solskydd och avskildhet, för att inte tala om den vida utsikten över omgivningen. Det är också ett smart sätt att införliva den monolitiska volymen i det gröna kvarteret genom att reflektera landskapet runt det. Den södra fasaden är också av betong, men genomborras av en rad strategiskt placerade, djupt nedsänkta fönster.

Inredningen delar samma strama, brutala känsla som kännetecknar byggnadens exteriör. I hela huset ger exponerade betongväggar och tak byggnadsstrukturen en nedbantad estetik, tack vare slimmade inbyggnadsmöbler som lampor, skåp och skåp, en dämpad färgpalett av neutrala nyanser och en total avsaknad av dekorativa element. Det finns ett minimum av möbler, som precis som resten av huset är väldigt lakoniska.

Minimalistiskt Hercule-hus med avskalad estetik - DigsDi
Minimalistiskt Hercule House med avskalad estetik |  Företagsnyheter Bre
Ett daterat loft i 90-talsstil är avskalat till ett strömlinjeformat .
Detta rymliga hem i ett före detta lager är en del av konstgalleriet.
Liten och avskalad |  Köksdesigngalleri, Inredning .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*