Gårdshus med sjöutsikt

Gårdshus med sjöutsikt

Courtyard House ligger på sandstranden av Lake Michigan i den pittoreska strandstaden Saint Joseph. Den byggdes av den amerikanska firman John Ronan Architects och är ganska stor, 465 kvadratmeter. Låt oss titta på det.

Huset ligger vid vattnet och har en träfasad och rum runt utegårdar. Tillsammans bildar de fyra gårdarna ett privat uteområde och erbjuder strategisk utsikt över de angränsande husen för att bibehålla känslan av isolering och avskildhet. Uteterrasserna ramar också in utsikten och ger en viss avskildhet.

En entré vestibul som leder in i en öppen planlösning med matsal och vardagsrum där glaspartier erbjuder utsikt över vattnet och en fyr. Den offentliga zonen är ansluten till ett delvis slutet däck som har utsikt över den stora Michigansjön, en av Amerikas stora sjöar. Alldeles intill köket finns en innergård där allt dagsljus kan tas emot. I husets nordvästra hörn ligger mastersviten och arbetsrummet, som är upplysta av mjukt naturligt ljus.

Paletten av material och färger i hemmet påverkades av det omgivande landskapet, inklusive sand, sten och drivved. Förkolnad douglasgran användes för ytterväggar och hänvisade till lägereldar på stranden. Det brända veden är också resistent mot röta och insekter. För vissa delar av fasaderna användes texturerade glasplankor, som vanligen kallas kanalglas och påminner om det gröna strandglaset som sköljer upp i stranden.

Möblerna är moderna och lakoniska, de tycks vara skräddarsydda för utrymmet – det finns ingen onödig bit och allt är i perfekt harmoni. Alla möbler erbjuder hög komfort och färgpaletten distraherar inte från utsikten.

John Ronans Courtyard House ramar in utsikt över Michigsjön
Lakefront House i Seattle lovar ensamhet tillsammans med fantastisk utsikt
Lakefront House i Seattle lovar ensamhet tillsammans med fantastisk utsikt
Lakefront House i Seattle lovar ensamhet tillsammans med fantastisk utsikt
Pin av Jessica E. Sanchez på Houses |  Hacienda stil hem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*